Vágytam már egy jós kis amerikai répatortára, de nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, csak úgy valamit gyorsan összedobni reggel és menni is melóra.
Tönkölybúzás kását még úgy se csináltam, mióta vezetem a blogot.
Szerencsére répa van bőven a kertben, a diófa is termett szépen, hát akkor kísérletezek egy répás reggeli kásával és be kell vallanom, hogy jól sikerült! Répatorta ízű lett!
Tönkölybúzás kását még úgy se csináltam, mióta vezetem a blogot.
Szerencsére répa van bőven a kertben, a diófa is termett szépen, hát akkor kísérletezek egy répás reggeli kásával és be kell vallanom, hogy jól sikerült! Répatorta ízű lett!
Répatortás kása
1 személyre
- 1 maroknyi száraz tönkölybúzamag (spelta)
- 0,5 dl tej/kefir
- 1 kis répa
- 0,5 tk fahéj
- 1 tk méz
- csipetnyi só
- pár szem dió
- Extrák: étkezési korpa, különböző magvak
A búzamagot előző éjszaka leáztatjuk bő vízben, legalább hat órát ázzon.
Ha eleget ázott és megdagadt, akkor feltesszük főni bő vízben. 15-20 perc alatt puhára fő.
Leöntjük róla a felesleges vizet és hozzáadjuk a tejet/kefirt. Villával vagy botmixerrel enyhén összetörjük a búzaszemeket, hogy pépes masszát kapjunk.
Leöntjük róla a felesleges vizet és hozzáadjuk a tejet/kefirt. Villával vagy botmixerrel enyhén összetörjük a búzaszemeket, hogy pépes masszát kapjunk.
Hozzáadjuk a répát, diót, fűszerezzük. Csak annyira visszatesszük a főzőlapra, hogy egyet megforrjon.
Kis tálkákba töltjük, melegen kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése