2014. szeptember 27., szombat

Répatortás kása - ha valami édesre fáj a fogunk

Vágytam már egy jós kis amerikai répatortára, de nem volt kedvem bekapcsolni a sütőt, csak úgy valamit gyorsan összedobni reggel és menni is melóra.


Tönkölybúzás kását még úgy se csináltam, mióta vezetem a blogot.
Szerencsére répa van bőven a kertben, a diófa is termett szépen, hát akkor kísérletezek egy répás reggeli kásával és be kell vallanom, hogy jól sikerült! Répatorta ízű lett!


Répatortás kása 

1 személyre
  • 1 maroknyi száraz tönkölybúzamag (spelta)
  • 0,5 dl tej/kefir
  • 1 kis répa
  • 0,5 tk fahéj
  • 1 tk méz
  • csipetnyi só
  • pár szem dió 
  • Extrák: étkezési korpa, különböző magvak
A búzamagot előző éjszaka leáztatjuk bő vízben, legalább hat órát ázzon.
Ha eleget ázott és megdagadt, akkor feltesszük főni bő vízben. 15-20 perc alatt puhára fő.
Leöntjük róla a felesleges vizet és hozzáadjuk a tejet/kefirt. Villával vagy botmixerrel enyhén összetörjük a búzaszemeket, hogy pépes masszát kapjunk.
Hozzáadjuk a répát, diót, fűszerezzük. Csak annyira visszatesszük a főzőlapra, hogy egyet megforrjon.

Kis tálkákba töltjük, melegen kínáljuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése