Mákos gubára vágytam, de nagyon! Kint hűvös volt, bent csak úgy pattogott, ropogott a tűz a kandallóban (igen, begyújtottunk!), teát szürcsölgettünk a családdal, télies hangulat uralkodott és én már éreztem is a mákos guba ízét a számban.
Még sosem készítettem egészséges, diétás mákos gubát. Rövid kutatgatás, nézelődés után a konyhában előrukkoltam egy jó kis recepttel!
Gyors, egyszerű, nem kell tésztát sütni, liszt és cukormentes, de még is isteni!
Alig vártuk, hogy egy kicsit meghűljön és szelhető legyen. Ripsz-ropsz elfogyasztottuk.
Diétás mákos guba
12 szelet
- 200 gr köles
- 170 gr quinoa
- 1,2 l víz
- 3 ek méz
- 2 maréknyi goji bogyó (bármilyen szárított gyümölcs)
- Fűszerek: 1 tk őrölt gyömbér, citromhéj, citromlé, fahéj
- 150 gr mákliszt (darált mák is megteszi)
- 2 alma
- cukormentes szilvalekvár
- 1 csomag vaníliás cukormentes pudingpor
- 0,5 l tej
- 2 ek méz
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A kölest, quinoát folyóvíz alatt átmossuk, megfőzzük 1,2 liter vízben.
Ha megfőttek a magvak, akkor hozzáadjuk a mézet, goji bogyót, máklisztet, fűszerezzük, jól átforgatjuk.
Egy tapadásmentes vagy sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen elsimítjuk a sűrű tésztát.
Az almákat megmossuk, felkarikázzuk.
A tészta tetejére helyezzük az almaszeleteket és a közepükbe lekvárt kanalazunk.
Sütőbe toljuk 30-40 percre, még az almák szépen meg nem pirulnak.
Még sül a tésztánk elkészítjük a pudingot, mézzel édesítjük.
A forró tésztára ráöntjük a pudingot és 20 percet állni hagyjuk, hogy tészta beigya pudingot.
Kihűlve kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése