2014. szeptember 11., csütörtök

Petrezselymes halfilé zöldségekkel, azaz a párolóedény dícsérete

Tegnap szerda volt, azaz halas szerda! Heti halétel begyűjtve!
Ez egy rendkívül egyszerű, könnyű étel. Én párolóban készítettem el, de bármilyen serpenyőben is könnyedén elkészíthető.


A párolóedényt pár hónapja kaptam páromtól és imádom! Csak odateszem az ételt és 20-30 perc alatt kész is minden. Egyszerre lehet sütni mindent benne.
Legalulra  a hús kerül, középre még hús  vagy zöldség, a harmadik szintre szintén zöldség, a főzőedény részébe pedig valamilyen mag vagy tészta.
Tehát egy tökéletes vacsorát lehet benne csinálni, minden megvan, ami kell: fehérje, szénhidrát, zsírok és zöldségek.

Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Tegnap répát és lila burgonyát pároltam benne (másfajta burgonya is megteszi), a legfelső párolóedényébe pedig tönkölybúza szemeket tettem, amit pár órával előtte leáztattam.


Petrezselymes halfilé

4 személyre

  • 4-6 hekk halfilé kiolvasztva
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek balzsamecet
  • 3 szál petrezselyem
  • só,bors, fűszerek ízlés szerint
  • Opció: 1 ek olaj
Serpenyőben: 
A serpenyőben felmelegítjük az olajat, rátesszük a halfilét, mellé dobjuk a fokhagymát, petrezselymet, meglocsoljuk 2 ek balzsamecettel, fűszerezzük. 10 perc alatt készre sütjük.

Párolóban:
A párolóedény legaljára, a fűszer tartó részre (mint ahogy a képen is) teszünk 3 gerezd fokhagymát és egy szár petrezselymet. Rátesszük a legelső párolóedényt, rétegezzük rajta a halat, dobunk mellé fokhagymát, petrezselymet, ugyanígy a második sorra. Csak a második sort fűszerezzük, ecetezzük, úgy is lecsöpög az alsó szintre.
15 percre állítjuk párolót.

Párolt zöldségekkel kínáljuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése