2014. szeptember 12., péntek

Egészséges FITT fasírt bőrszépítő-immunerősítő salátával

Hűvös idő van már, ilyen időben már nincs kedvem zöld salátát enni, valami melegítő ételt kívánok.

Még Amerikában éltem nagyon sok "Coleslaw"  salátát ettünk, ami lényegebén egy majonézes-tejszínes káposztasaláta és nagyon kalóriás! Én ennek megalkottam a sovány változatát, alacsony kalória, finom íz és még jótékony hatásokban is bővelkedik.

A fasírt pedig anyukám ősi "sovány" fasírt receptje. Nagyon könnyen emészthető, egy kis csavarral zöldséget is rejtettünk el benne. Nagyon ízletes! A szokványos fasírttal az a gondom, hogy folyton feljön tőle a gyomorsavam és fáj a hasam, ezzel viszont semmi gondom sincs!



Jő főzőcskézést!

Bőrszépítő-immunerősítő saláta

4 személyre

  • 250 gr reszelt cékla
  • 2 nagy reszelt alma
  • fél fej lila káposzta
Vinaigrette:
  • 1 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek narancslé
  • só, bors ízlés szerint
A zöldségeket, gyümölcsöket megmossuk, nem pucoljuk, lereszeljük. A káposztát lereszeljük vagy késsel vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük.
A vinaigrette összetevőit jól összekeverjük és ráöntjük a salátára.
Jót tesz neki, ha áll 15 percet.

Jó étvágyat!

FITT fasírt

4-5 személyre
  • 0,5 kg darált hús (disznó,marha)
  • 1 nagy cukkíni
  • 20 dkg szójapehely
  • 2 nagy hagyma
  • 5 tojás
  • 2 ek pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 3-5 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 2 ek olaj
A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
A szójapelyheket kétszeres mennyiségű vízben leáztatjuk. Ha megdagadt (15-20 perc) enyhén kinyomkodjuk. Egy nagy tálba tesszük, amiben a fasírtot fogjuk összeállítani.
A hagymát apróra vágjuk. Egy hőálló edénybe tesszük, mikróban megfonnyasztjuk 2-3 perc alatt. vigyázzunk, hogy ne égjen oda, hozzáadjuk a szójához.
A cukkinit héjastól lereszeljük, lesózzuk, 10-15 percet állni hagyjuk. Ez idő alatt kiereszti a levét, kinyomkodjuk, a tálba tesszük.
Hozzáadjuk a húst, tojásokat, fűszereket. 
Kézzel összedolgozzuk. 
Annak függvényében, hogy mennyire híg, annyi evőkanál lisztet teszünk hozzá.

Egy tepsit kiolajozunk vagy sütőpapírral béleljük.
A masszából 16-20 fasírtot formázunk. A tepsire helyezzük őket. Sütőben 25 perc alatt aranybarnára sütjük őket.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése