Egy egyszerű krémleves, lisztes és tejszínes sűrítés nélkül. A titkos összetevő a krumplipüré.
Alacsony kalóriatartalom, finom ízek, felmelegíti a testet.
Magyaros lightos gombakrémleves
4 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 400 gr csiperke(sampion)gomba
- 2 ek pirospaprika
- 3 dl alaplé(zöldség vagy csirke) vagy víz
- 300 gr burgonya
- 2 dl tej vagy kefir
- só, bors
A vöröshagymát apróra kockázzuk és üvegesre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a felkarikázott gombát. Folyamatosan kevergetjük.
Ha már kicsit összeesett a gomba, akkor megszórjuk pirospaprikával.
Eközben a burgonyát vízben megfőzzük vagy mikróban megpároljuk.
Ha megfőtt villával összetörjük és hozzáöntjük a tejet/kefirt.
A gombához adjuk a krumplipürés keveréket és az alaplevet.
Fűszerezzük.
Egyet megforr és tálalhatjuk is.
Tejföllel, görög joghurttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése