2014. szeptember 10., szerda

Feketeerdő FITT palacsinta reggelire

Reggeli receptek után kutatva akadtam rá erre a gyöngyszemre. Reggel képes voltam felkelni fél 6-kor, hogy fél hét 7-re már bent legyek a munkahelyen ezzel a csodálatos reggeli "tortával".

Ha valami édesre, finom tortára vágyunk, ezt kell elkészítenünk. Alacsony kalóriatartalma, egészséges összetevői egy tökéletes reggelt és energetikus napot eredményeznek.





Feketeerdő FITT palacsinta reggelire

2 személyre

Tésztához:
  • 2 tojás
  • 1 dl kefir vagy joghurt
  • 20 gr kókuszliszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 ek étkezési korpa (helyettesíthető 1 ek kókuszlisztet)
  • 1 ek zabpehely (helyettesíthető 1 ek kakaóporral)
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 tk almaecet
  • 1-2 tk kókuszolaj
Meggyes öntet
  • 4-5 ek cukornélküli meggylekvár
                 vagy
  • 150 gr meggy
  • 1 tk méz
  • 1 tk kukoricakeményítő + 2 ek víz
Vaníliás öntet
  • 5 ek kefír vagy joghurt
  • 1 lapos ek barnacukor vagy méz
  • 0,5 vanília rúd belseje vagy természetes vanília eszencia

A tojás felverjük, belekeverjük az összes többi hozzávalót. Kicsit sűrűbb masszát kell, hogy kapjunk, mint a szokványos palacsinta.
Palacsintasütőben 1 evőkanál olajat melegítünk, ráöntünk egy adag palacsinta tésztát. 3-4 palacsintát kell, hogy kapjunk.
A tésztát nem húzzuk szét, szép vastag kell, hogy legyen. Mindkét oldalát megsütjük.

Ha nincs meggylekvárunk, akkor elkészítjük a meggyes öntetet. 
A kimagzott meggyet egy kis lábasba tesszük, ha nem elég levecses teszünk hozzá egy kis vizet, hozzáadjuk a mézet. Megforraljuk. Egy kis tálban összekeverjük a kukoricakeményítőt és vizet, belekeverjük a meggyszószba, folyamatos kavarás mellett besűrítjük.

Vaníliás öntet:
A kefirbe belekeverjük a cukrot vagy mézet és a vanília rúd belsejét. 


Összeállítás:
  • A legnagyobb palacsintát a tányérra tesszük.
  • Lekenjük a meggy szósszal
  • Öntünk rá 1 evőkanálnyi vaníliás szószt
  • Jöhet a következő palacsinta és így sorban még el nem fogynak a palacsinták

Nagyon finom! 
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése