2014. augusztus 29., péntek

Padlizsán krém - Baba Ghanouj

A legkönnyebb mártogatós recept valaha! Csak félbe kell vágni a padlizsánt, megsütni és kész!


Krémes, diós,szezámos, füstös íze...szétolvad a szájban, mintha nem is e világi lenne.



Tényleg a legegyszerűbb mártogatós, amit valaha is készítettem és imádom!
A kertemben végre beértek a padlizsán palánták és csak úgy burjánzanak a sok terménytől, biztos vagyok benne, hogy padlizsán napok lesznek a kis konyhámban! :)



Íme a tegnapi szüret eredménye:


Gyönyörű, nem? 

Padlizsán krém - Baba Ghanouj

  • 4 kisebb vagy 2 nagyobb padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citormlé
  • 1 tk só
  • 1 tk bors
  • szezámolaj
  • szezámmag és lenmag keveréke
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
A padlizsánok felső végét levágjuk, majd hosszában félbe vágjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, 25-30 percig sütjük, még be nem süllyedt (beomlott) a teteje.
Mikor langyosra hűlt kanállal kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a fokhagymát, citromlét, sót, borsot és botmixerrel egyneművé dolgozzuk vagy villával összenyomkodjuk.
Tetejére szezámolajat csepegtetünk és megszórjunk szezám- és lenmaggal.

Pitával, pirítóssal, keksszel szolgáljuk vagy tökéletes zöldség mártogatósnak is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése