A legkönnyebb mártogatós recept valaha! Csak félbe kell vágni a padlizsánt, megsütni és kész!
Krémes, diós,szezámos, füstös íze...szétolvad a szájban, mintha nem is e világi lenne.
Tényleg a legegyszerűbb mártogatós, amit valaha is készítettem és imádom!
A kertemben végre beértek a padlizsán palánták és csak úgy burjánzanak a sok terménytől, biztos vagyok benne, hogy padlizsán napok lesznek a kis konyhámban! :)
Íme a tegnapi szüret eredménye:
Tényleg a legegyszerűbb mártogatós, amit valaha is készítettem és imádom!
A kertemben végre beértek a padlizsán palánták és csak úgy burjánzanak a sok terménytől, biztos vagyok benne, hogy padlizsán napok lesznek a kis konyhámban! :)
Íme a tegnapi szüret eredménye:
Gyönyörű, nem?
Padlizsán krém - Baba Ghanouj
- 4 kisebb vagy 2 nagyobb padlizsán
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek citormlé
- 1 tk só
- 1 tk bors
- szezámolaj
- szezámmag és lenmag keveréke
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A padlizsánok felső végét levágjuk, majd hosszában félbe vágjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, 25-30 percig sütjük, még be nem süllyedt (beomlott) a teteje.
Mikor langyosra hűlt kanállal kikaparjuk a belsejét, hozzáadjuk a fokhagymát, citromlét, sót, borsot és botmixerrel egyneművé dolgozzuk vagy villával összenyomkodjuk.
Tetejére szezámolajat csepegtetünk és megszórjunk szezám- és lenmaggal.
Pitával, pirítóssal, keksszel szolgáljuk vagy tökéletes zöldség mártogatósnak is!
Pitával, pirítóssal, keksszel szolgáljuk vagy tökéletes zöldség mártogatósnak is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése