I M Á D O M a padlizsánt! Mintha nem is zöldség lenne, annyira krémes, finom, isten!
A párom nagy húsevő, panaszkodott, hogy elég a főzelékekből és salátából, csináljak már valami húsosat.
Azért tiszta húsos ételt mégsem csinálhatok, úgy is bele fogok csempészni egy kis zöldséget, és ez lett a végeredménye:
A párom nagy húsevő, panaszkodott, hogy elég a főzelékekből és salátából, csináljak már valami húsosat.
Azért tiszta húsos ételt mégsem csinálhatok, úgy is bele fogok csempészni egy kis zöldséget, és ez lett a végeredménye:
Vacsoránál magamnak kiszedtem a padlizsánokat, a páromnak meg a kolbászos részét 2-3 szelet padlizsánnal. Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy villájával folyton vissza-vissza tér a tepsihez és a padlizsán szeleteket lopkodja. Idézem: "Ez valami isteni, nem értem, hogy eddig miért nem szerettem a padlizsánt."
Szóval kedves hölgyeim, uraim, ne tessék megijedni a recepttől biztos siker!
Padlizsán kolbásszal és fetával
- 0,5 kg padlizsán (4-5 darab)
- 4 db pulyka grill kolbász
- feta ízlés szerint
- só,bors
- szezámolaj (helyettesíthető bármilyen más olajjal)
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A padlizsánok végeit levágjuk, felkarikázzuk. A kolbászt is felkarikázzuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, ráhelyezzük a padlizsán szeleteket, sózzuk ,borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, rászórjuk a kolbász szeleteket és fetát.
A padlizsánok végeit levágjuk, felkarikázzuk. A kolbászt is felkarikázzuk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, ráhelyezzük a padlizsán szeleteket, sózzuk ,borsozzuk, meglocsoljuk egy kevés olajjal, rászórjuk a kolbász szeleteket és fetát.
Sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése