A reggelimet általában már előző este elkészítem, mindig valami édeset-gyümölcsöset eszek reggelire, ezzel ki is elégítem a napi édesség utáni sóvárgásomat.
Mindig arra törekszek, hogy amit készítek, abban egyensúlyban legyen a szénhidrát, fehérje, zsír és rost összetétel, valamit kis édes is legyen benne, általában gyümölcs és méz.
Most négy adagot készítettem, egyet nekem, egyet páromnak és kettőt vittem a csajoknak az irodába.
Naná, hogy mindenkinek ízlett!
Mindig arra törekszek, hogy amit készítek, abban egyensúlyban legyen a szénhidrát, fehérje, zsír és rost összetétel, valamit kis édes is legyen benne, általában gyümölcs és méz.
Most négy adagot készítettem, egyet nekem, egyet páromnak és kettőt vittem a csajoknak az irodába.
Naná, hogy mindenkinek ízlett!
Barackos zabpehely tálkák reggelire
- 3 kisebb barack
- 12 szem mandula
- 4 hőálló kerámia tálka
- 80 gr zabpehely
- 2 púpos ek étkezési korpa
- 1 ek hántolt kendermag
- 2 ek őrölt lenmag
- 0,5 tk só
Nedves összetevők
- 1-2 ek méz/ vagy bármilyen édesítőszer
- 2 ek zsiradék (vaj,kókuszolaj,tökmagvaj,mogyoróvaj)
- 2,5-3 dcl kefir/joghurt/tej
- Opciók ízesítésre: kókusz,kakaó, vanília, mazsola
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A barackokat kis kockára daraboljuk.
Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket.
Egy másik tálban összekeverjük a nedves összetevőket, ezután hozzákeverjük a szárazhoz.
A hőálló kerámia tálak aljába egyenletesen elosszuk a felkockázott barackokat, pár kockát félreteszünk díszítésnek. Ráöntjük a "tészta" keveréket.A tetejét pár kocka barackkal díszítjük és 3 mandulával.
20 percet sütjük. Kihűlve fogyasztjuk!
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése