2014. augusztus 28., csütörtök

Barackos zabpehely tálkák reggelire!

A reggelimet általában már előző este elkészítem, mindig valami édeset-gyümölcsöset eszek reggelire, ezzel ki is elégítem a napi édesség utáni sóvárgásomat.
Mindig arra törekszek, hogy amit készítek, abban egyensúlyban legyen a szénhidrát, fehérje, zsír és rost összetétel, valamit kis édes is legyen benne, általában gyümölcs és méz.






Most négy adagot készítettem, egyet nekem, egyet páromnak és kettőt vittem a csajoknak az irodába.

Naná, hogy mindenkinek ízlett!


Barackos zabpehely tálkák reggelire 

  • 3 kisebb barack
  • 12 szem mandula
  • 4 hőálló kerámia tálka
Száraz összetevők
  • 80 gr zabpehely
  • 2 púpos ek étkezési korpa
  • 1 ek hántolt kendermag
  • 2 ek őrölt lenmag
  • 0,5 tk só
Nedves összetevők
  • 1-2 ek méz/ vagy bármilyen édesítőszer
  • 2 ek zsiradék (vaj,kókuszolaj,tökmagvaj,mogyoróvaj)
  • 2,5-3 dcl kefir/joghurt/tej 
  • Opciók ízesítésre: kókusz,kakaó, vanília, mazsola
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A barackokat kis kockára daraboljuk.
Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket.
Egy másik tálban összekeverjük a nedves összetevőket, ezután hozzákeverjük a szárazhoz.
A hőálló kerámia tálak aljába egyenletesen elosszuk a felkockázott barackokat, pár kockát félreteszünk díszítésnek. Ráöntjük a "tészta" keveréket.A tetejét pár kocka barackkal díszítjük és 3 mandulával.
20 percet sütjük. Kihűlve fogyasztjuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése