Már említettem, hogy vettem egy könyvet, amiben bio receptek vannak gabonafélékből (Kútvölgyi M.:Bioételek gabonából).
Mai ebéd kalandozásom is ebből a könyvből származik, aprócskát átalakítva. Egy nagyon finom, krémes recept.
A fehérjét a túró biztosítja, a szénhidrátot pedig a köles. Répát, uborkát, paprikát, spárgát mártogathatunk bele és már kész is a tökéletes ebéd.
Mai ebéd kalandozásom is ebből a könyvből származik, aprócskát átalakítva. Egy nagyon finom, krémes recept.
Túrós köleskrém
3-4 személyre- 50 gr száraz köles
- 2 dl víz
- 1 nagy lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 gr túró
- 1 dl joghurt vagy kefir
- 1 tk pirospaprika
- só, bors
A kölest folyóvíz alatt átmossuk.
A lilahagymát apróra kockázzuk.
A kölest megfőzzük 2 dl vízben a lilahagyma egyharmadával.
Még a köles fő, összekeverjük a túrót, a többi lilahagymát, pirospaprikát, valamint az áttört fokhagymát.
A langyosra hűlt kölest hozzáadjuk a túrós keverékhez, fűszerezzük.
Zöldséggel és pirítóssal kínáljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése