2014. szeptember 25., csütörtök

Túrós köleskrém - tökéletes zöldségmártogatós vagy szendvicskrém

Már említettem, hogy vettem egy könyvet, amiben bio receptek vannak gabonafélékből (Kútvölgyi M.:Bioételek gabonából).
Mai ebéd kalandozásom is ebből a könyvből származik, aprócskát átalakítva. Egy nagyon finom, krémes recept.


A fehérjét a túró biztosítja, a szénhidrátot pedig a köles. Répát, uborkát, paprikát, spárgát mártogathatunk bele és már kész is a tökéletes ebéd.


Túrós köleskrém

3-4 személyre

  • 50 gr száraz köles
  • 2 dl víz
  • 1 nagy lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 200 gr túró
  • 1 dl joghurt vagy kefir
  • 1 tk pirospaprika
  • só, bors
A kölest folyóvíz alatt átmossuk. 
A lilahagymát apróra kockázzuk.
A kölest megfőzzük 2 dl vízben a lilahagyma egyharmadával. 
Még a köles fő, összekeverjük a túrót, a többi lilahagymát, pirospaprikát, valamint az áttört fokhagymát.
A langyosra hűlt kölest hozzáadjuk a túrós keverékhez, fűszerezzük.

Zöldséggel és pirítóssal kínáljuk!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése