Hétvégén végre együtt volt a család, mindenki haza jött külföldről, naná, hogy vasárnap nagy családi lakoma volt. Anyukám főzte a jó falusi húslevest, sült húst készített, az én részem volt a köret és a desszert.
A desszert receptjét már láthattátok az előző postban.
Köretként pedig karamellizált sült céklát készítettem, kicsit megbolondítottam mézzel és balzsamecettel.
Imádom a céklát, az egyik legegészségesebb zöldség, rengeteg jótékony tulajdonságban bővelkedik.
A desszert receptjét már láthattátok az előző postban.
Köretként pedig karamellizált sült céklát készítettem, kicsit megbolondítottam mézzel és balzsamecettel.
Imádom a céklát, az egyik legegészségesebb zöldség, rengeteg jótékony tulajdonságban bővelkedik.
Cékla jótékony hatásai:
- szabályozza a vérnyomást
- növeli az állóképességet
- gyulladás csökkentő
- csökkenti a rákos sejtek kockázatának kialakulását
- immunerősítő
- vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
Mézes-balzsamos sült cékla
4 személyre
- 1 kg cékla
- 4 ek méz
- 8 ek balzsamecet
- 1 tk só
- bors, bazsalikom ízlés szerint
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A céklát megpucoljuk, apróra felkockázzuk.
A mézet, balzsamecetet és a fűszereket összekeverjük és beleforgatjuk a céklát.
Egy mélyebb tepsibe tesszük a megízesített céklát. Alufóliával lefedjük és 15 percet sütjük.
Levesszük az alufóliát és átkevergetjük a céklát, visszatoljuk a sütőbe még 15-20 percre. Párszor még átkevergetjük.
Akkor kész, ha lepuhult a cékla és szépen rákaramellizálódott a méz.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése