Csináljak sütit a vasárnapi ebéd mellé vagy ne? Ezen rágódtam egész vasárnap délelőtt.
Annyira nem volt kedvem nagy sütéshez, főzéshez, de azért valamit még is kellene. Egy egyszerű, gyors és egészséges receptet szerettem volna.
Ezt a csodás zabpelyhes almás morzsasütit találtam. Vasárnapi kalácson kívül kiváló reggelinek is.
Zabpelyhes almás morzsasüti
12 szelet
- 250 gr tönkölyliszt (vagy teljes kiőrlésű)
- 30 gr étkezési korpa
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk só
- 130 gr vaj
- 5 ek méz vagy egyéb természetes édesítőszer
- 200 gr zabpehely
- 1 kg alma
- 1 tk fahéj
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Összekeverjük a lisztet, korpát, sütőport, sót, majd hozzámorzsoljuk a puha vajat és a mézet. Gyorsan összemorzsolgatjuk a kezünkkel, kisebb-nagyobb darabokat kell, hogy kapjunk.
Gyors mozdulatokkal beleforgatjuk a zabpelyhet.
Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és felkockázzuk.
Egy tepsi aljára szórjuk a tészta háromnegyedét. Rétegezzük az almát rajta, megszórjuk fahéjjal.
A tészta megmaradt negyedét az almák tetejére morzsoljuk.
Forró sütőben 25-30 percig sütjük.
Mielőtt felszeleteljük hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése