2014. október 21., kedd

Cukor- és lisztmentes banánkenyér - paleo, egészséges, diétás

A sarki kisboltban volt egy pár rettenetesen megbarnult banán leárazva. A kedvenceim! A legjobbak, a legfinomabbak sütikhez! És ez mellett még egészségesebbek is, mint a zöldek. Mind megvettem!
Készítettem belőlük egy mindenmentes banánkenyeret, ami még is édes és nagyon finom!


Az érett, barnás banánok bázisosak, még a zöld savasak, ami felboríthatja a sav-bázis egyensúlyunkat.
A zöld banánokban lévő cukrot nehezebb megemészteni,ez megterheli a gyomrot, felfúvódáshoz és gázképződéshez vezethet. A barnás banánokban a cukor már átalakult és nem terheli meg a gyomrot.
Ugyanígy az összes vitamin és ásványi anyag elérhetőbb formájába kerül a barnás banánokban.


És mind ez mellett a barna banán kiváló cukor helyettesítő!


Cukor- és lisztmentes banánkenyér

1 vekni
  • 4 érett, barna banán villával összetörve
  • 3 ek kókusz olaj
  • 4 tojás
  • 1 tk fahéj
  • fél vaníliarúd belseje
  • 45 gr kókuszliszt
  • 1 tk sütőpor
  • csipetnyi só
  • Extrák: olajos magvak, szárított bogyók
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Az összes hozzávalót összekeverjük. Tapadásmentes vagy kivajazott kenyérsütő formába öntjük.
Én extraként tettem hozzá egy maréknyi kesudiót és egy maréknyi goji bogyót, a tetejét nyers földimogyoróval szórtam meg.
40-45 perc alatt készre sütjük. Süssük meg jól, inkább jobban süljön meg, nehogy nyers legyen a belseje.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Kihűlve szeleteljük.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése